Soms zijn er in sculpturen basis elementen die nadrukkelijk herkenbaar blijven of zelfs nader worden belicht. Bij andere sculpturen wijzen elementen naar een nieuwe constructie-vorm, bijna als een model. In deze serie is de mens als schepper of geschapene, meer aanwezig.

uit 2013 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

reflectie

2013

Sommig glas / dient niet tot doorkijk / maar tot reflectie. // De spijlen / en de veer / zijn er / om de kijker af te leiden.

gebouw in beweging

2013

Als dit gebouw besluit / te gaan bewegen / gaat het recht vooruit / en kan het / geen scherpe bochten nemen. // Het glas / dient tot reflectie / van uiterlijkheden.

Settecolore

2013

Vanuit een toevallige struktuur / lopen draden / waarmee werktuigen worden vastgezet / om de ruimte af te tasten / naar enig nut. // Maar heeft de ruimte / wel een nut, / en de werktuigen / zijn die wel geschikt / om dat dan te vangen? // Zintuigen beperken de gebruiker / evenzo /  als de toetsen / een pianist.  

Ezel met doek en hoofd

2013

Dit hoofd zwijgt / want letters zijn geen woorden. / Als je op een ezel / bent geplaatst / en weet dat je bekeken wordt / schieten de woorden je tekort. // Nog nooit / was zwijgen zo goud.

Zwart Wiel

2013

Zwart Wiel: De hardheid opgeslagen / in een zwart wiel / snijdt door ijzer. / En kan, / mits de naald de juiste groef vindt / de ziel raken / voorbij merg en been. // Opgedragen aan een grote assemblagist / beeldhouwer, Sir Anthony Caro 

kruising-1

2013

Kruising: Geen vogel kent angst te vallen tijdens de vlucht. // Geen steen verkrampt, alvorens te splijten / na de tuimeling van de berg. // Hout ondersteunt metaal, in deze spiegel.

Framed

2013

Framed: Uitgaand van 1 stuk drijfhout gevonden / aan de boorden van de Rijn. // Gedeeld in twee stukken / op ongelijke hoogte / waarvan één de drager / van oud ijzer // heeft de lijst / een eigen plaats / en verhouding binnen zichzelf / die bepalend is / voor het zicht / erdoor heen / op het uitgangspunt.

Just-2

2013

Just-2: Eerst groeide de eik / ten minste drie-vier mensenlevens lang. / Werd daarna gekapt / gezaagd / en moest toen wachten. / Groeven werden gefreesd en messing aangebracht. / Zo ontstond een vloer. / Maar, er bleef een deel over,  / dat een tijd bij afval lag / en toen werd verkozen. / De messing en groef werd afgezaagd / en terug geplaatst / en nu, heeft het de juiste hoogte.  Dit werk is verworven door het International Museum of Collage, Assemblage and Construction, Fort Worth, Texas, USA

Dit is onze wereld

2013

Dit is onze wereld / en soms komt die te dichtbij, / met z'n defensieve strukturen, / de dreiging die er lijkt te hangen. // Als meer afstand gewenst is, /  neem dan een verrekijker / en kijk er naar / van de verkeerde kant. (herinnering aan Chicago)      

beeld met draad uitkijkend over modderpad

2013

Dit beeld / wil niet mooi zijn. / Bij het vervaardigen / deed ik m'n best / deze wens gehoor te geven. / Want wie ben ik / anders dan een volger / van het onbestaanbare.   Bij het hanteren van de norm, wat art d'objets trouvés moet zijn, stel ik voor dat de regels gedefiniëerd in volgende link, maatgevend zijn: http://www.ge.ch/legislation/rsg/f/rsg_e1_40p03.html

Wagwarm

2013

Burgers kunnen de oorlog tegen opwarming van de aarde, niet meer overlaten aan regeringen en politici. Het is tijd voor eigen initiatief. Drager Meurtant heeft de Wagwarm ontwikkeld, een ontwerp dat een effectieve verdediging biedt - in tal van vormen - tegen de gevolgen van 'Global Warming" Voor uitgebreid overzicht: http://www.pinterest.com/gerardrutteman/war-against-global-warming/

fah-brique

2013

Ik zei / nu bouw ik een fah-brique / en dat / heb ik geweten. // Met het pakken en plaatsen / van delen die tesamen / steeds meer de vorm van / een fah-brique aannamen / werd ik er deel van. // Kon de verdere vormgeving invullen / en miniem bijsturen / maar het eindresultaat / werd bepaald / door het uitgangspunt. / /Voila. (Nota: deze fah-brique is de enige met garantie dat risico's bij het boren naar schaliegas zijn afgedekt. Dank naar Jozef voor het laswerk van ijzer.)

De Olieterminal bij Tweespalt

2013

De Olieterminal bij Tweespalt: / Na één dorp / werd een tweede gebouwd / en als zo vaak, / waren het twee gemeentes / in het geloof. // Na wrevel / kwam ruzie / en die liep hoog op / en wel vijf meter.// De komst van de olieterminal / veranderde weinig, / behalve nog meer heining. // De brug verenigt geen bewoners, / maar maakt dat / de wegen gescheiden voortgaan.
 

Kaptein

2013

Kaptein Mobylette EEG / vanaf halfweg de vorige eeuw / de gemotoriseerde fiets  / voor de gewone man of vrouw. / Dit standbeeld / is een tribuut / aan de generatie / die kort na de oorlog / de puinzooi ruimde. / Met dank aan / de vorige huiseigenaar / die dit fraai stuk roest / naliet, aan ons.  

stakkop

2013

Als m'n stemming bedrukt is / en er toch / vrolijke kleuren / op m'n pad komen / ontstaat er veelal / een stakkop. / Dit is stakkop-2.