Vooruitgang is je neus volgen. Voor mij in de kunst is dat de lucht van lassen, gebruik van een haakse slijper, gezaagd hout. En de geur van het succes en het grote geld. Voor dat laatste evenwel, geld met name indien oud koper, en metalig ruikt. Voor de rest: geld stinkt. (periode februari - december 2014)

uit 2014 tot 2014 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Drie banken onder het luik

2014

Drie banken onder het luik: Ook, als de herinnering / aan een lege ruimte / met stenen banken / waarop eens machines steunden // Op enig moment / opgetild wordt / door het luik // Dan, in een oogwenk / wordt deze neerwaarts gericht / en weerspiegelt // een gebrek aan geweten. Assemblage, dik hout, glas, metaal verf, 3-Dimensionaal

Hordes 9-hoog

2014

Hordes 9-hoog: Als je een oud stuk hout / ontmoet, met gebroken tegels / gaas gemaakt van ijzer / en een postkaart uit 1980 / in stukken, dan / kan dat een horde vormen / die moet worden genomen / in negen sprongen. (Assemblage met collage elementen, vernietigd Sept 2018)

Ph-oef

2014

Ph-oef: staat voor een nieuw ophef / nadat het origineel / tot onderdelen was terug gebracht / en deze gesorteerd en veranderd werden. // Zo onstond een nieuw wezen / dat is te zeggen, als een kunstwerk een wezen kan zijn. Per 30 Juli 2017, opnieuw tot onderdelen gereduceerd. Centraal element behouden als Ni-gris (revealed)  
 

Drie in beweging

2014

Drie in beweging: Dit schepsel heeft drie poten / en moet elk bewegen / zorgvuldig plannen. // Toch kan het overal komen / dragend wat moet worden gedragen / en doet geen kwaad. Dank aan broer Wim voor het laswerk. Assemblage ijzer en hout.  

Essentie van een zwaan

2014

De vorm werd gevonden / en leek op een zwaan. // Dus werd er een zwaan gevormd, / althans, in essentie. Assemblage: hout en metaal (betonijzer) plus acryl-verf  

kurkmuziek

2014

Muziek als standaard / en kruk als groevende gronding, / de kwast is deel van de schepping.

Trap naar hemel of aarde

2014

Gedurende ons leven / blijft de vraag welke te nemen / de trap naar de hemel / of naar de aarde, / onbeantwoord. // Deze assemblage / kan helpen de juiste beslissing te nemen / of juist de verkeerde. (assemblage, stenen, hout, cement, verf, metaal, meest recycling materiaal)  

verbinding maar niet draadloos

2014

Van nu af aan / wil ik draden zien / als ik verbinding heb. // Dat hele idee van communicatie / in een draadloze wereld / is als leven is Alaska / met de kleren van de keizer. (assemblage, metaal, hout, verf, zand)

De godin Xyope

2014

"De godin Xyope / huist in me / en bij hoge uitzondering / laat ze haar bestaan merken. // Op die enkele, zeldzame gelegenheid / is ze vergezeld van Het-met-de-Scherpe-Snavel. // Op zulke momenten / is ze stil" (Assemblage, hout, stof, epoxy, metaal, alkyd verf)

Kranen vliegen niet

2014

Kranen vliegen niet: Kranen vliegen niet / als ze vastzitten. // Dat is de functie / van een goede installatie. // Indien uitbesteed aan een prutser / pakt dat anders uit / en volgen gaten in het plafond / lekkage / en vallende drek uit de lucht. Assemblage, hout, gips, metaal, verf. Foto bij ingang van het fraaie kasteel van Doorwerth (Gld)

Oranje ingeraamd

2014

"Raam of lijst / mij om het even. // Hout erin, latten er erachter / schroef dit op paneel, / maar wel met glas ertussen. // Dat werd lastig met schilderen, / maar toch gelukt. // Losgeknipte spaken, van de fietsenmaker // en nog wat oud roest / er tegenaan. // Alweer een assemblage."  

Fitting-1

2014

Eindelijk, / passen de delen samen / de armen bij het hoofd / de benen bij de romp / het vlees bij het skelet. // En, op de honderd en achttiende dag, / is een nieuwe schepping ontstaan. http://www.saatchiart.com/art/Sculpture-East-west/706262/2433124/view

Reflexie

2014

Reflexie: de cipier verlicht / de achterzijde van gedachte / of zicht. // Maar, de elementen / zijn verknoopt / met de ruimte binnen / en de reflexie ervan / in de buitenwereld. Assemblage hout, metaal, spiegel, verf (kan staan of hangen)

stug profiel

2014

Het materiaal / waarmee je werkt / bepaalt in sterke mate / de richting en de vorm. // Met mensen / is een voorkeursvorm voor menig politicus / de volgzame vormbare mens. // Voor een assemblagist / sculpturist / vormen alumium profielen / een ultieme uitdaging.

Een hek

2014

Een hek: het hangt ervan af / aan welke kant je staat. // Van degene / die het hek sluit, / of van diegene / die wordt ingesloten. In bewondering voor Armando (www.moa.nl).  

elementair

2014

Elementair: Geen woorden / alleen maar metaal / en hout / en kleur. // Maar geen woorden / slechts elementen. // En ook geen geluid.

De zon donker en vierkant

2014

De zon donker en vierkant: Vandaag is de zon vierkant / en donker, / mensen op straat / worden geprikkeld / door scherpe tanden / van bevroren lucht. // Alle elementen / staan stil en glimmen. // Tijd passeert / niet langer. < De rechthoek van het frame / vangt het vierkant van de donkere zon / en de kerk-achtige figuur. Dit werk heeft dan ook / relatie met "Framed", / dat evenwel de vrijheid typeert.> Geschonken aan Dr John Delinassios, voor zijn grote verdiensten bij de organisatie van oncologie journals en conferenties, 9e Conferentie van Anticancer Research, Porto Carras, GR, Oktober 2014

Het schilderen van elementen

2014

Het schilderen van elementen: Elementaire pijn / past de precisionist. // Als de hamer de duim raakt / wordt de kreet van de artiest / de lijm van de assemblage // En verf / doordrenkt de stukken / in een vaste eenheid. assemblage, hout, metaal, glas, verf

Constructief werk

2014

Constructief werk: Kunstenaars / enkelen worden opgeduwd of gedreven / tot de hoogste klif / verdienen een hoop / of vallen eraf. // Veel andere kijken naar elkaar, / de helft met de aanvechting een oor af te snijden, / de andere helft wachtend om dat op te eten. assemblage, hout, metaal, glas, verf

Fracking

2014

Fracking: Ardor shreds surface elements by / reason to empty pieces that melt the eyes of / tense unexperienced viewers. But // listen to the sound of empty barrels / yellow metal idling gasses, and / sense the central heat that / toughens hearts untouched by hirst. (Assemblage, wood, metal, cloth, carton, resin, paint)

Luister

2014

Luister: Als ik luister / en geen geluid hoor / of alleen het geluid / dat niet is // Fluister ik / mijn bitterheid / in het oor van mijn / alter ego. // Maar wat te zeggen / tegen iemand met / gaas voor de ogen?

brandbaar baken

2014

Brandbaar baken: Een baken van vuur / leidt de reiziger / door de nacht / in de hoop dat 's morgens / de zon terugkeert. // Voor morgen is dat zeker / maar voor daarna / beloof ik niets.

no long faces

2014

"kromhout gezaagd door lint / verenigd door scherflatten / vindt z'n plaats / voor het hor / van het eerste kader / voor het tweede kader / op het hek / voor de muur."

Ophef

2014

Ophef: Alles speelt zich af / buiten de ruimte / die bedoeld is / als theater. (asssemblage, hout, metaal, kurk, glas, lampen, verf) Werk geselecteerd voor opname in portfolio bij www.artlyst.com. En bij de Zomer-expo 2014 door de voor-selectie. Tot onderdelen terug gebracht (dissemblage) per 15 September, om te dienen voor nieuwe invulling

Beschermde hechtenis

2014

Beschermde hechtenis / of spijkers achter draad / typeert de hang van spijkers / om beschermd te worden / door draad / liefst wit en raster. / Ooit dienden deze spijkers / als voorbeeld voor Plato / in zijn Parabel over de Grot.

Ensemble de Creatures

2014

Sommige creaturen / geplaatst achter glas en wel dubbel / anderen ervoor // nemen ze ieder een plaats in / die bepaald wordt door de ander. // Het huis is een droom / maar binnen bereik en / de kooi beschermt tegen breuk. // Vleugels hebben een start- of rustpunt nodig. // Het kader / duidt de ruimte / daar buiten.  

Doorzicht

2014

Doorzicht: Een figuur in grijzig paars / aangekleed met houten uitwassen en metalen staven / hangend op donkere staken / laat zich zien / achter een raster van metaal / en glas / dat getekend is. // Alles is gelaagd / tot de reflectie aan toe.  

Paleidokopus

2014

Paleidokopus: De beweging gaat schuin / naar voren / behoedzaam en / onder geleide. // Dreiging kan overal / vandaan komen. // De vrees voedt / de waan, / en rede lest / de dorst niet.

Stijl-2

2014

Stijl-2: De Monte Rotondo / laat ik staan, / die is me te zwaar. // De klimrots van Freyr, / laat ik / aan de klimmers. // Maar / deze houten rots / staat model / als point de vue / op de verbeelding. (hout deels gerot, metaal, verf en glas)