Bedoeld of onbedoeld, vangt de camera soms iets, dat niet goed onder woorden te brengen is.

uit 2014 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Slachtoffer

2019

deze vervaagde figuur / van afgesleten verf / viel ten prooi / aan een voetganger met camera / bij een toevallig passeren. (The Bronx, Nov 6, 2019)  

ce sont des choses

2018

"ce sont des choses qui arrivent" (foto in Musée des Beaux Arts, Lille)

Doof

2018

Veelal, als het verleden spreekt / zijn we doof door / lopende verplichtingen . . . (Madrid, 9 Mei 2018)

Body and Soul

2018

Zo na als "body and soul" tot elkaar staan // zo ver is de echo van de bron.   (beperkte oplage van zes)

Volgende bladzijde

2018

"Wanneer de indrukken te talrijk zijn / en te complex / dicteert m'n gevoeld / één reactie en dat is / de bladzij om te slaan." (straat-foto Schiedam 31-01-2016, gelimiteerde editie max 4)

"Vooruit"

2017

"Op het moment / dat de moeder haar kinderen aanspoorde / verder te gaan / begon de aarde te rommelen en trillen / en hun woorden en schreeuwen / bleven ongehoord."

Golven (gestold)

2017

"Golven die stollen / doen denken aan herinneringen / op het moment dat de hersenen / gaan denken aan een tweede leven."  (Ergens in Antwerpen) (afdruk in max oplage van 4)

verbrijzeld

2017

"De verleiding blijft groot / om schoonheid in destructie te zien."

Spotted

2017

"The issues at stake / were spotted in white." (foto genomen voor Museé d'Art Contemporain, Paris) (foto beschikbaar in max. oplage 6)

De Steilte

2017

"Vele keren stond ik / te kijken naar een steile / helling of afgrond / en moest beslissen om / ofwel terug te keren / of te proberen een weg / erlangs te vinden / met een zeker risico. Dat is mijn kant / van het verhaal".

Muddy Waters

2017

Whether in color / smell, or the presence of particlear matter / this image sounds / of Muddy Waters. https://www.youtube.com/watch?v=fmTS4TieO28  

Parallel

2017

Een parallel universum / bestaat uit onderdelen / die unieke tegenhangers zijn / van vergelijkbare elementen / in het onze"

Vastbesloten

2017

"Het doel vastgesteld / is de benadering vastberaden / en onverschrokken"

Het doet ertoe

2016

(zeer beperkte oplaag; in overleg te verkrijgen) Eén foto-afdruk is geveild op benefiet Gala Fair van Art of Medicine Foundation, Florida, US, October 2017 (http://theartofmedicinefoundation.org/)

Papieren fragmenten-2

2016

Gisteren liep ik door de stad / op zoek naar stukken / eerder achtergelaten.

De aderen van de aarde

2016

Bloemen verschijnen daar / waar de aderen van de aarde scheuren. (Tuin van Palacio de Medina Sidonia, Sunlucar de Barrameda, Spanje)

Granula

2016

Het contrast tussen niet zijn en zijn / is nergens groter dan in ons vergeten. ("On the road", area Merida)

Outlook - 4

2016

"Elke dag / leer ik iets nieuws"   (verlaten gebouw, Extremadura)

Item

2015

"Dus je vindt dit een item"

Le chien et le lapin

2015

Le Chien et le Lapin Als gedachten / de werkelijkheid najagen / kun je beter in verborgenheid / de jager voorbij laten gaan. Mixed media: klei met stok en stengel op geroest metaal. (afmeting 90x60 cm)
 

Vertrouw me

2015

Vertrouw me / met dit snijden / en deze innovaties / met concrete plannen / en houten hoofden / zullen we erin slagen / een nieuw Europa te ontwerpen. (inspiratie vanuit Le Courboisier, thema: tijdelijke sculpturen) (foto in zeer beperkte oplage)  

Zonder schuld

2015

"Iets in geloof stoot vlekken af / terwijl de kern van het zijn / een zekere mate van oppervlakkigheid is."   (uitspraak van de kunstenaar Jacques de Santo Torres, 1888-1972)

Abstract sold for 260 K

2014

Dit abstracte werk / van de vrij obscure Zwitserse schilder / David von Aschenstadt / werd laatst verkocht / bij Christies voor $ 260.000. // Zijn enige nog levende erfgenaam Martin / is een absoluut filantroop. // Derhalve kan het zijn / dat een bureau uit een ver land / U zal benaderen / de opbrengsten in ontvangst te nemen / mits U slechts $ 120 wilt voorschieten / voor het overmaken van het geld. (in zeer gelimiteerde oplage - glycee - van 6 stuks verkrijgbaar)  

Kiem op springen

2015

Kiem op springen: Deze kiem staat op springen / een boom te doen ontspruiten / in solide kracht. // In zijn ultieme wil / de zwakke en moede geesten / op hun pad te ondersteunen / op de trap naar onder. (tuin van Museum Pilar & Juan Miro, Palma de Mallorca) 

licht van vlam-3

2015

Iemand kwam langs / met een zwarte hoed / en zonder ogen. // Vroeg om m'n camera / en bracht die terug / zes uur later / zonder iets te zeggen.

Tarning

2015

Tarning: bedoelt om te verdekken / of te verhullen / of zelfs te doen verdwijnen. (Fotografie serie "Behind the Facade"; print op doek)

Draai

2014

Draai om / en tel / hoeveel / herkenning je krijgt / als je loopt / als je loopt / zonder te stoppen. (Oisterwijk, historische Koninklijke Lederfabriek)