Op een enkele moment, is er slechts een paneel, een kwast, en wat materie. Maar de oneffenheid is zodanig dat het resultaat materie - schilderij is.

uit 2014 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

gerucht in sterkte

2020

"Er zijn geruchten / in sterkte toegepast / of niet. //
Let erop / dat dit geruchten zijn / mogelijk zonder grond." gemengde techniek, verf, inkt, as

Onrustig landschap

2020

gemaakt 10-13 Mei, 2020

l'Autre Ensemble de Creatures

2019

Het gevlamde patroon / van het houten paneel / bevatte al het ontwerp / van dit schilderij.//  De nagels van de hond (ik denk een Bouvier de Flandres) / voegde krassen toe, die gezelschap kregen van / het bijtend effect van een haakse slijper. // De velden die aan het oppervlak kwamen / werden kreaturen van een soort / toe kleur werd aangebracht.

Strijdend

2019

"stof en oppervlak / mengen zich op / malende gronden // die stukken vasthaken / klein genoeg om / te tornen // aan substantie en / betekenis"  

Zicht omhoog

2019

(gemengde techniek, met hout en verf op board. In houten frame, totaal 42 x 35 cm)

Het gekwelde land

2018

"In het midden van de zee, ligt een gekweld land..."(Gebaseerd op Dante's Divina Comedia, Inferno, Canto XIV, in 9 stukken gesneden om te delen met andere arrtiesten) 

Vier figuren

2018

"Vier figuren kijken / in de verte / in stilte wachtend / tot er wat gebeurt."

mensen verborgen

2018

Gebaseerd op Canto XIII van Divina Comedia; werk verdeeld in 9 gelijke delen voor andere artiesten. regel 25-28: "die kreten door de takken henen, kwamen van menschen, die zich voor ons verborgen hielden.

De richting van de verwijdering

2018

Een bestaand patroon / is blootgelegd door de verwijdering / van alle overbodige elementen.

de afbrokkeling van die stenen

2018

"den weg, over de afbrokkeling van die stenen..." (werk gebaseerd op Dante's Divina Comedia Inferno Canto XII, r 28-29)

Omgekeerd

2019

olie, pigment, alkyd, zand, acryl, op paneel. (gemaakt in 2017, enige aanpassing in 2019)

Van alle kwaadwilligheid...

2018

"Van alle kwaadwilligheid, welke haat in den hemel oogst, is onrecht het einde . . .", gebaseerd op Divina Comedia Inferno, Canto XI. In 9 delen verdeeld 15x15 cm om uit te wisselen met groep kunstenaars.

Visie

2018

Na het verwijderen / van de koppen van de spijkers / ontstond een nieuwe visie

Waar vrienden voor zijn

2018

"Vrienden zijn er voor / om te overleven in chaos" (schilderij met adres aan Virgilius, de dichter, en Aeneas en diens vriend Achate). mixed media, collage and painting, 50x71 cm,

Die ver van ons zijn..

2018

Gebaseerd op Dante Divina Comedia Canto X (r 100):
"Wij zien, gelijk degenen die slecht oogen-
licht hebben, de dingen," zeide hij : „die ver
van ons zijn . . ." Verdeeld in delen 15x15 cm voor artiesten in project rond Divina Comedia.)

Het hulsel der vreemde verzen

2018

Geïnspireerd door Divina Comedia Inferno Canto 9, "Gij, die gezond verstand hebt, bewondert / de leer, welke zich verbergt onder het hulsel / der vreemde verzen" (schilderij 45x45 cm, in delen van 15 cm gestuurd naar groep artiesten)

Waren dit geestelijken?

2017

En ik die het hart benauwd had, zeide: "Meester mijn, nu toon mij aan, welk volk dit is, en of dat allen klerken zijn die geschorenen aan onze linker hand." Werk gebaseerdop Dante's Divina Comedia Inferno, Canto VII.

Litteken-2

2017

De beelden die het web / van mijn ervaringen doorkruisen / en soms vast raken / in oude littekens / zonder rekening te houden / met hekken en verbodsborden / geplaatst om het leven te beschermen / die beelden / scheppen geen helderheid. // Die beelden branden / hun schaduw in de restanten / van mijn herinneringen.

Vonken

2017

"verwaterheid, nijd en hebzucht zijn de drie vlammen, die de harten
in brand houden . . "
(Gebaseerd op Divina Comedia Inferno Canto 6; originaal verdeeld in stukken van 15x15 cm en verdeeld onder samenwerkende artiesten.)  

De vlucht van de tortelduiven

2017

Gelijk duiven, door de begeerte geroepen, met de vleugens open en stil, naar het zoete nest vliegen op de lucht, door het willen gedragen  (gebaseerd op Canto 5, Dante's Divina Comedia Inferno, regel 82-84)

Een zekere toestand

2017

Elke schepping / kent een zekere toestand / waarin de structuur / verandering tegen houdt. (verscheidene soorten verf op karton)

Beroering (opnieuw)

2017

Krijt en verf op paier; overeenkomst met Jackson Pollocks Full Fathom Five (1947) berust op puur toeval. Heden, 17 September 2017, is dit werk in 6 stukken gesneden, als deel van project dat Canto 4 uit het Inferno van Dante (uit Divina Comedia) behandelt. Elk deel toegestuurd aan deelnemende artiesten.

Het andere punt

2017

Er waren een aantal elementen / die in aanmerking kwamen. // Bij de finale uitwerking / evenwel, kwam nog / een ander punt naar voren. Krijt, verf, gravel op karton op board

Teloorgang

2017

Als het waar is / dat teloorgang van sommige elementen / ons kan begiftigen met een goede aard / en geestdrift / laat dan de poorten des hemels zich openen...." schilderij op karton op board met houten frame intrinsek deel.

l'arbre qui chante

2017

"Als je een boodschap / met tederheid wilt sturen / kies dan een boom die zingt" Deel van veiling tbv Art of Medicine Foundation, Florida US, October 2017

Riggels

2017

Bij het klimmen / zorgen riggels voor steun / bij het volgen / van hun verloop. // Een lange tijd / om te komen tot begrip / rimpelt het tijdpad / van m'n zinnen. (doek, hout, hars, verf, zand, gravel)

Keuze

2017

"Staande op een tweesprong / kan terug keren / het meest wenselijk voorkomen." (alkyd, as, zand, op board)

Tout abus sera puni

2017

tout abus sera puni: al het misbruik wordt bestraft. (was het maar zo simpel) Houtskool, verf, olie, oost-indische inkt en as op karton op board met hout, afmeting incl. vast houten frame.

Les Sacs de Frappe

2017

gemengde techniek, olie, pigment, as, zand, karton op karton op hout (in particuliere collectie)

Ramen (donker blauw)

2017

Mijn excuses / ik wilde U niet / sturen naar een specifieke perceptie. // alhoewel ik moet toegeven / dat dit beeld / niet anders kan / dan U in een bepaalde richting te sturen. (mixed media, 11.8x8 cm, studie voor schilderij van 5.8x4 m)

The Face of the Stream

2017

"The face of the stream / changed with the seasons . . . now it wore a gentle face" (Morris West - The devil's advocate)
acryl, olie en as op oud papier van historisch album

Vergezicht

2017

De drager van mijn boodschap / is oud / en dat verschuift / het gezicht in de tijd.

Verschil in optiek

2018

Of je nu naar links kijkt of rechts / met geknepen ogen of blanco / de indruk komt /
vanuit een verschillende hoek. // De artiest komt met zijn visie / die op enkele momenten overeenstemt / met die van de / toeschouwer. Gemengde techniek op doek op houtel paneel, olie, pigment, as, sand, acryl, metaal (2017-2018).

Onbepaald

2016

"De weg is strijdig / met mijn gevoel voor richting. // Eén van de twee / is onbepaald." (acryl op papier, iets inspiratie van WOLS)

Op het eerste gezicht

2016

"Op het eerste gezicht / lijkt dit het werk van / een ongelancanceerd persoon. // Bij nader inzien / ga je twijfelen / aan de gezondheid van de kijker"   (acryl op doek met rafelrand, op houten paneel)

In transitie

2016

"M'n beschrijving van dit schilderij / als zijnde in transitie / is inaccuraat en niet op tijd." (mixed media, houten paneel, verf, zand, lijm, geheel 24.5x29.5x2cm, onlosmakelijk verbonden met kader)

Que (dawn will come yet)

2016

"Het was voltooid, en toch ontbrak er nog iets. Nu dan, is het terug naar een onvoltooide staat, of wat (Que)?" (mixed media, board, hout, papier, verf, in particuliere collectie)

De Tocht

2016

"De beslissing was genomen / de rechter kant op te gaan. // Pas daarna / werd het doel vastgesteld." (Mixed media, afmeting inclusief gefixeerd frame)

Abstractie in de spiegel

2016

Als je in de spiegel kijkt / is het doel / elementen te herkennen. (schilderij deels bij wijze van hout-druk, unieke print, afmeting in vaste lijst 13x18 cm) In particuliare collectie

zelfportret

2015

Drager Meurtant Zelfportret: Met een paar simpele / halen met de kwast / werd het schilderij begiftigd / met een figuratief karakter. // Daar de artiest zoveel / van zichzelf erin stopt / in deze kunststukken / moet het gelezen als een zelfportret. (NB: dit dient gekwalificeerd als figuratieve abstractie; paneel, acryl, as, zand, in particuliere collectie)

Aflossing

2015

Aflossing: de last / op iemand anders overdragen / of afzien van denken. Paneel in drie dimensies, met drie abstracties: hout, lijm, acrylverf, zand, as. (particuliare collectie)

Artistamindset

2015

Artisamindset: m'n geest aangestuurd / door vroegere ervaring / beweegt de kwast ertoe / het innerlijk beeld vorm te geven / van deze abstracte figuur. Schilderij van 20x10 cm, gevat in 2e paneel en erom vaste lijst, meet in het geheel 27x17cm (voor complete afbeelding, zie flickr) (in particuliere collectie)  

Gerafeld gordijn

2015

Hout, zand, as en verf. // De kwast beweegt / op en neer / links en rechts / over het gerafeld gordijn. (Afmeting samen met verlijmde, blank houten lijst)

Opstand (abstract)

2015

De strijd betrof / verf tegen penseel / en as / omlijst. Assemblage: trespa, hout, verf , zand, as. (in particulaire collectie)

Geen Stijl

2014

Geen stijl: Puur vierkant of rechthoek, / dat is niet voor mij. // Circkel, dat is andere koek, / hoewel ovaal beter is. (Assemblage, hardboard, hout, spiegel scherf, acryl-verf.)  

Dilemma

2014

Dilemma: Had drie stukken / van een houten raamkozijn / dat was weg gegooid / met het gips er nog aan vast. // Ik wilde deze optillen / voor een beschilderd houten paneel. // Maar nu / tolereren de delen elkaar niet. // Denk dat ik de boel niet moet forceren / door de delen toch aaneen te voegen. // Maar als ik het paneel zo laat / zou dat zo ongeveer / m'n eerste schilderij zijn...