Fotografie dan wel 'licht-schrijven': Soms wil ik de werkelijkheid niet meer verbeteren of veranderen. Zij is zo al fantastisch.

uit 2013 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

"Wheeling"

2020

achtergrond in essay: https://dragermeurtant.wordpress.com/2020/12/16/wheeling/ foto max oplage 4

Ce matin

2020

natuur? of zonneweide? de toekomst zal het zeggen

"Solace of bits and pieces"

2020

"Een simpel instrument / geeft troost aan je dromen / en rust op je angst / massa's 'bits and pieces' te verliezen".

I.I.C.

2020

"insulation / isolation / connection" (serie 50 m van m'n voordeur)

"Misschien volgende week"

2020

"Als er niet wordt opengedaan / de postbus niet wordt geleegd / het gras niet gemaaid // en, bij koud weer, er geen rook uit de schoorsteen komt" (oplage max 5)

Voorzorgen

2020

"Welaan, ik denk dat onder bepaalde omstandigheden, en met het nemen van aantal voorzorgen, er gedacht zou kunnen worden aan..." (Walking The Bronx)

Haast geen licht

2019

"Het licht reikte nauwelijks / tot de rechter kant van de schuur. // Daar was het donker / afgezien van het gat / gebruikt door de kat / om de ruimte in - en uit te gaan."

Stappen en stenen

2019

"Toen de laatste stap was gezet / en de muur in zicht kwam / was er geen reden om om te keren / noch om voort te gaan langs het pad."

Maat

2018

Sommigen zeggen / dat ik grotere kunstwerken moet maken. // Welaan, dit is groot genoeg / om niet te zeggen / "one size fits all".   (druk in beperkte uitgave n = 6, prijs muv transport))

De agressie van ramen

2017

Ramen met hun / reflectieve eigenschap / roepen vaak / een sterk defensieve reactie op. // Gelukkig - met nadruk / zijn er meestentijds / meer dan genoeg stenen / voorhanden.

Barsten

2016

"De deur is gesloten / de muren staan ern nog / maar één meer plotselinge beving / kan barsten doen verkeren in gruis." (Oude Dwarshuisboerderij Het Leeuwenhuis, Cabauw, NL)

Sommige dagen is de hemel dichterbij dan op andere

2016

Korte as

2014

Als de dichter schrijft / korte as / gaat de kijker als vanzelf / op zoek naar de lange as / welke je ogen draagt.   Lezingen "kunst en verwoesting" woensdag 27/1 en 10/2, 14.30 - 16.15 uur opgave via: http://www.walkart.nl/?contentid=1130

Boem-boem

2015

Boem - Boem Bespannen met leer / worden dit trommels / diep als orgelpijpen.

Tijd voor kunst

2015

Tijd voor kunst U zult het met me eens zijn / na vijfendertig jaar / is het nu tijd voor kunst.

Echoput

2015

Echoput: Er is één weg / die we nauwelijks kennen / en zoals je kan raden / is dat de weg / die we gaan. // Meer inzicht / hebben we / in de paden die anderen gaan. // Ergens / tussen ons zien / en verstaan / gaapt een echoput.

Waar huizen waren

2015

Waar huizen waren: waar huizen waren / en merktekens / binnenshuis bleven / daar waait nu de wind.

Stroom

2014

Stroom: De persoon die dit maakte / was dichtbij het geluk. // Zijn schepping is deel van de tuin / waar Juan en Pilar Miro woonden en werkten. // Op dat moment / was de stroom tegenwoordig. (Fundacao Pilar i Juan Miro, Palma de Mallorca) Glycee-druk in zeer gelimieerde oplage.

De buren wisten van niets

2015

De buren wisten van niets: Volgens het Stadsblad / hadden de buren / hiernaar gevraagd / niets gemerkt in de afgelopen drie maanden. // De politie antwoordde / dat het onderzoek doorgaat.

Ondergronds

2015

De ondergrondse wereld / kwam ik vandaag achter / beweegt niet langer ondergronds. // Maar dat had je / al lang kunnen weten / aan het zicht van de mensen daarboven.

De groene hersens van de stad

2014

De groene hersens van de stad: Een oasis geplant / in de stad / nodigt de hersens uit / niet als gehakt te zijn / maar als boerenkool. (Barcelona, l'Eixample)

Het leven in tegels

2014

Het leven kan gevangen / op tegels / losgemaakt / of verzonnen. (Barcelona, de wijk l'Eixample) Kan verkregen als glycée met beperkte oplage

gestolde stroming

2014

Verbaasd over het gevolg / van vloeistof in rust / en gestold. // Deed me denken aan Joseph Beuys.  

Drie bladen overleefden

2014

Drie bladen overleefden het vuur / en maken nu geschiedenis / to hedendaagse kunst / tenzij het nieuws ging / over hedendaagse kunst / dan is die nu verleden tijd.

Staande balk na de brand

2014

Terwijl het museum voor contemporaine kunst / aan de overkant van de straat was / besteden we meer tijd hier. (kan worden verkregen als glycee of andere druk)

vermoeid maar tevreden

2014

Terugblikkend op de afgelopen dertig jaar / zijn er genoeg redenen om te stellen / iéts is er bereikt. // Waar eerder functie en beeld overeind stonden / liggen deze nu neer en zijn uitgeschakeld. // Ja, ik ben vermoeid maar tevreden, // met de kansen die volledig zijn benut. (Parthenos - Neos Mammares, Chaldikidi, Griekenland)

Verwondde muur

2014

Verwondde muur: Als het pleisterwerk verkruimelt / en stenen zichtbaar worden / in de muur / dan mag worden gesproken / over een wond. (Thessaloniki, verlaten gebouw) Kan geleverd als glycee, mooist is 'german etching'

Enkel een ander

2014

Dit had de wachttoren / kunnen zijn als / bewoond door beat-generation schrijver Jak Kerouac / op Desolation Peak (boek: Dharme Bums). Maar het is niet zo. // dit is enkele een andere wachttoren. (Sauerland, bij Meschede)

Drie in de hoek

2014

Weet je zeker dat er geen poten zijn? // Wel, we hebben alles gepoederd / maar vonden niets. // Da's verbazend. // De gast liet z'n jatwant achter / da's zeker / als kan zijn / en jullie kerels / vonden geen poten? // Wat voor poeder gebruikte je? Leerfabriek Oisterwijk, Foto-sessie geïnitieerd door Harry-Travel-Marmot, 18 Juni 2014 In passepartout, bronskleurig alu-lijst museumglas. Kan geleverd in beperkte oplage van max 10 stuk  

vloeibaar

2014

Als de natuur er zin in heeft / maakt het beelden met meer schoonheid / dan de kleine artiest in z'n macht heeft. // Met dank, nam ik m'n camera / en deel deze natuurlijke assemblage / water en steen. (kan geleverd als afdruk in max oplage van 10 st)

Toetsen

2014

Het beroeren van toetsen / en het beroerde van testen / is één en hetzelfde. // De aanslag en de aangeslagene / zijn onderworpen / aan de toetsenist / die misschien / zijn dag niet had.

Stenen (kleurrijk)

2014

Stenen (kleurrijk): Neem stenen, bijvoorbeeld / en stapel ze op elkaar. // Gevolg, een scheiding / van twee delen. // Het deel waar je toe behoort / en het deel waar je niet toe behoort. // Besefte eerder niet / dat de dood gewoon een andere muur was. (Leerfabriek Oisterwijk, 18 Mei 2014) Verkrijgbaar in gelimiteerde oplage als druk.

Columbine's eischaal

2014

Columbine's eischaal: Een schedel zonder hersens / kan niet zo vol zijn / als een Columbine's ei / geleegd van het kuiken / met kleur. (Oisterwijk, Koninklijke Leer-Fabriek, grond-niveau, 18 Juni 2014) Kan geleverd als alu-druk

Kruipen in water

2014

Ook betonijzer / wordt vloeibaar / na sloop van het gebouw. // Vrijheid wordt verkregen / als verwachtingen zijn gesloopt. (fotosessie in de Leerfabriek Oisterwijk, initiatief Harry de Travel-Marmot) In passepartout, bronskleurig alu-lijst museumglas. Kan geleverd in beperkte oplage van max 10 stuk

Mephisto's brain

2014

Zo weinig duidelijkheid bestaat / over de hersens van de duivel. // Nu is er hier een antwoord. // Het bestaat uit vijf treden van een trap / temidden van wat rotzooi / tegels op de achtergrond / en wat geel. // Als je dat vat / ben je in de hersens van Mephisto. (Foto in de voormalige Koninklijke Leerfabrieken, Oisterwijk; excursie met Harry en kameraden, 18 Mei 2014)

Transparantie aan barrels

2014

Vormen van doorzichtigheid / hebben tot doel / buiten buiten te houden. // Ze zijn nogal eens / doelwit van vandalen. // Niet met het doel / om binnen te komen / maar in het geloof / dat stenen en transparantie een 'fit' hebben. (Koninklijke Leerfabrieken Oisterwijk NL) leverbaar als alu-druk, beperkte oplage  

Leeg gevang

2014

Een leeg gevang / komt te staan / waar lijm de holte vult / van een steenworp. // Neen mensen, // dat is niet om te begrijpen / dat is om niet te begrijpen / waar we staan / wanneer er geen grond / onder onze voeten is. (raam van leerfabriek Oisterwijk)

warhead

2014

Warhead: Sssst! Ik ben hier niet. / En als je schrijft dat ik er ben / kruipt ik in je computer / en knaag door kabels / chips en harde schijf / waarna m'n koorts van haat / geboren uit het onbestaanbare / zich op je camera zal richten. // Dit alles / omdat ik een zwart gat ben / in het bewustzijn van politici. *warhead = atoomkop

levenstaak

2014

Dacht vandaag: als ik vanaf nu / alleen nog maar bunkers fotografeer / en met rijden van de één naar de ander / 7 dagen in de week / tien uren op een dag / dan ben ik voor Europa / in geen veertig jaar klaar. Omgeving Groenekan, NL

synergie-1

2014

Synergie: de natuur / komt altijd met oplossingen. // Hier werd beton gezaaid / en nadat mos zich had gevestigd / en het oppervlak glibberig maakte / groeide in de loop van tientallen jaren / ijzeren beugels / de klimmers terwille.

blue ribbon

2014

Zes bomen dansen voor twee lampen en 18 ramen, in lijn met blauwe riggels. (Industrie gebied langs Amsterdam-Rijn-kanaal boven Utrecht)

werktuigen (assemblage)

2013

De keuze / om deze assemblage van werktuigen / in mathematische volgorde / of in wanorde / te vertonen / lag bij de artiest. Artiest: Jack Koster (NL), houdt een rijwielherstel galerie draaiende. Gefotografeerd door Drager Meurtant.

assemblage van leven en dood - 1

2013

Assemblage van leven en dood (1): ´╗┐Het hele leven is een assemblage / alleen en met elkaar. / Na de dood / wordt aan een graf / of urn / door achterblijvers / een collectie / van memo’s / toegevoegd.

doorzichtig

2013

Wie achter glas zit / heeft ongemerkt / gebroken licht. / Na gebruik en nu afgedankt  / liggen de ramen / in ijl verband. / Na breuk van de gegoten vorm / heeft glas minder samenhang / dan een jager met zijn prooi / of de baas / met zijn ondergeschikte.

Nagel-2

2013

En ook een tweede spijker / kent de tand des tijds

twee treden op de muur

2013

Dit zijn twee treden / solide / om af te dalen. / Weet niet / hoeveel afstand / tot de grond / noch of er meer van deze treden zijn. / Soort stilstand / zolang m'n knieën / niet gaan trillen.

stappedoelen-1

2013

Stappedoelen / verzamelen zich / in de herfst / met velen / om hun parlement te kiezen. / Het mooie is / dat er evenveel zetels zijn / als stappedoelen. 

Stappedoelen-2

2013

Na de verkiezing / nemen stappedoelen / zonder morren plaats / in groepen of rijtjes / en daarna is het stil / want het is geen gebruik / om van mening te verschillen.

Wirwar

2013

Wanneer de zon / door mij wordt opgewonden / en haar bloed / tot aan het oppervlak laat stijgen / / - het gebeurt meestal / laat op de dag / want dan zijn bij mij / de remmen er volledig af / en roep ik haar / op schrille toon /  tot de orde van de aarde - // dan vluchten de wolken / in grote wirwar / en laten mij / zonder dekking achter.

bao strictcontor

2013

In het bijzonder / aan het einde van de dag / is de bao strictcontor / ondersoort Grohe / op het gevaarlijkst. / De beet kan komen / van de kranige kop / en ook de circulaire maliën / van de vele staarten / bevatten sluipend gif / dat bij lang stilstaan / de dood van veteranen veroorzaakt.

Terug op aarde

2013

Ook ik / heb in 1998 / externe potentie-orakels / gebruikt. / Na lange tijd van schaamte / duik ik op / en moet bekennen / ik ben er niet beter op geworden / maar U ook niet