Voortgaande zoektocht hoe elementen samen te voegen, nog steeds met gebruik van restanten van bouwmateriaal of sloopmateriaal en gevonden voorwerpen. Soms inpassing van collage-materiaal. Materie stuurt richting en werkwijze. (periode june 2017 - )

uit 2016 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Kruipend, alweer

2018

Hoe verbindingen te maken / van elementen en de buitenwereld? Het antwoord op mijn vraag / kwam kruipend, alweer.

Cubistische droom

2017

Kan een droom / een herinnering zijn. // En indien het geval / hangt het formaat dan / af van de vorm van het vertoonde? (Tijdelijke sculptuur, assemblage)

Vodden, afgedragen

2017

"Vodden, afgedragen / verschuilen een skelet / van vastgezette ervaringen" Assemblage, hout, metaal, kleding, hars, as, zand, verf, baksteenpoeder.

When the going gets tough

2017

"When the going gets tough, the tough get going" / is what they say. // We'll see / where I stand.
(assemblage, recycling materiaal (hout, ijzervijlsel) en hars, zand en verf)

Een lastig punt

2017

"Elke schepping / kent een lastig punt / waarop de structuur / verandering weert. // Het volgen van de lijnen / brengt de mens / aan de afgrond / of niet?"  Assemblage, karton, verf, as, metaal, hout

Een schrale schuilplaats

2017

"Somtijds lijken / condities in een schuilpaats / schraler / dan die erbuiten" Assemblage, hout, verf, hars, schroeven.

Beweging van binnenuit

2016

"Toen de stukken op maat leken / en waren vastgezet op de juiste plaats / bleek er onmiskenbaar beweging / zoals die van binnenuit ontstond". Assemblage (relief) hout, papier, verf, zand (beeld met frame op https://www.flickr.com/photos/97577184@N04/31790262386/)

Ni-gris (revealed)

2017

Als (en op het moment dat) je uit elkaar / wordt gehaald, tot componenten / die je vormden / dan kan dat gezien worden als / verrijking, in zover als . reductie / kan leiden tot vervolmaking. (originele assemblage Ni-gres, uiteen gehaald tot centraal element naar voren komt)

Een zekere betekenis

2016

Een zekere betekenis: "Een uitdrukking bedoelt / een zekere betekenis te hebben. // Maar, als je de inhoud / meent te kennen, // dan zal het uiterlijk / zich wijzigen." (Assemblage-collage, hout, cement, doek, epoxyhars, papier, acrylverf, zaagsel, afmeting inclusief vast frame)

Vooruitgang (gestopt)

2016

"Nadat hout in brons was overgegaan / en wel, toen het resultaat tastbaar was / besefte ik dat de vooruitgang was gestopt. // Een resultaat / staat het leerproces / in de weg."   Brons, op basis van eerder gemaakte houten assemblage "vooruitgang"