Objecten geplaatst in de ruimte: prefereer de buitenruimte, maar het verbinden van ruimte met opgestelde elementen, ook indien binnen, zet de geest aan tot extra inspanning.

uit 2013 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Partout

2020

c'est partout / la misère, le bonheur // sans exception / tous ont gagner / une chance / souvent / sans choix. (DM, 11 Juni 2020)

schepsel met sleutel en schepsel met slurf

2019

De reis vandaag

2019

"De reis vandaag / kende een weg in slechte conditie" thema: tekenen in de ruimte

In balans

2019

"Wanneer balans een punt wordt / en gedachten stuiteren / over de beslissing / waarheen te gaan en met welk doel // bindt dan een blok aan je been"

De Vuilnismens

2019

De vuilnismens / rapend en verterend / plastic flessen en alu-blik / de excreta toxisch maar geen soep / is deze de keurvorst van de moderne mens.

(NB: dit is géén kunst. Het is een stellingname. Deel van tentoonstelling "Nu, de nieuwe vorm van het verleden". gehouden van 16 Juni tm 9 September 2018, in Kunstwerk Liemers Museum, Zevenaar, NL)

Mon Combat

2018

Mon Combat door A. Tempspassé: er is altijd wel iemand die redenen ziet een orlog te beginnen. (installatie, boek, metaal)

De mechanicus

2018

"Met goede instrumenten / krijg je alles in beweging" installatie, hout, ijzer, verf. (nu deel van expositie "Anders" in Synagoge Buren, 19/7 tm 4/8, 2019

De slang hield z'n mond dicht

2018

"Kronkelend, de slang hield z'n mond dicht" (gemaakt van afval)

Bestemming

2018

De heuvels en bergen / zijn er om ons aan te jagen / omhoog te dragen. // Hoog is het beter. (schilderij op oude radiator, met houten stutten.)  

Alle mensen zijn gelijk

2018

Alle mensen zijn gelijk. // Om deze bewering te testen / neem er twee / en verander de hoek / en positie / ten opzichte van elkaar..

De erfenis van één president

2017

Sommige leiders laten een 'parque' na / of bibliotheek dan wel museum. // Andere een wet / die klopt. // Er is nu één president / die niets nalaat / dan rotzooi.

Toen Miró Beuys trof

2017

Op de dag / dat Joan Miró Joseph Beuys trof / was er verder niemand / op het strand / behalve ik. // Beide waren ingenomen / met de installatie / durf ik stellen." Strand provincie Noord-Holland, September 2014)

Op de Top

2017

Het leven is / een constructie / van basale elementen. // Als die op hun plaats zijn / zou je een positie / op de top kunnen regelen. (Steen, hout, metaal, verf)

Someone spoke to me

2017

"You tell me who it was" (temporary sculpture / - installation, recycling)

Twee, en vier

2016

Twee elementaire figuren / of zijn het figurale elementen / worden pas tot twee / nadat ze zijn samengevoegd. // Hetwelk ruimte bepaalt / die vat de elementen bijeen. // De elementen dan / geven vorm aan de ruimte. // De ruimte heeft een dictaat over de artiest.// En dat maakt vier: elementen, ruimte en artiest.

De Onschuldigen - 2

2016

Wanneer je ten strijde trekt / richt je minder schade aan / als je de wapens thuis laat / en je hoofd in de war.   (gemaakt van afval, recycling kunst, laswerk door m'n broer Wim))

The Embedded Journalist

2016

"Oorlog is zwart en wit / zij en wij / met het recht aan onze kant / en de afschuw aan hun zijde. / Dus, wat doe ik hier / als embedded journalist?"   Installatie, recycling kunst

Carriëre

2016

"wie hoog klimt / loopt het risico / diep te vallen" (staal, ijzer, plastic) 

Na de strijd

2016

"Na de strijd / leden er vele aan / geheugenverlies / in het bijzonder / zij die zonder hersenen / achterbleven".

Onvoorzien, het ongeluk

2016

Een ongeluk / per definitie / is onvoorzien / ten minste door het slachtoffer. // Als machthebbers / er de hand in hebben / om van een tegenstander af te komen / kunnen we dat met reden / moord noemen.

Twee apart

2016

"Twee ervan worden apart beschouwd / om de simpele reden / dat we altijd verschil / willen zien"   (hard avond-licht in lente, Vlieland)

Vijf

2014

Zegt Harry tot June / Ola, je bent dus niet alleen gekomen? // Ach nee, antwoord June, / m'n vader en m'n broer wilden ook mee. // Vraagt Harry, ik tel er vijf, / wie is die lange met krukken? // De buurman, aldus June, / hij heet Drareg, / en had nog een enkele reis tegoed. Ook leverbaar als foto, in passepartout, bronskleurig alu-lijst museumglas. Kan geleverd in beperkte oplage van max 6 stuk

Dagen of seconden

2014

Dagen of seconden: Het nam 186 dagen / om dit beeld te scheppen. // Of was het seconden? (Assemblage, betonijzer; stijl: tijdelike sculptuur, beklijft slechts 1 uur, foto is bestendig)

Ongevaarlijk

2014

Ongevaarlijk: zou willen dat meer mensen / zulke vliegende voorwerpen zouden maken. // De wereld / zou er meer als onze tuin uitzien / op deze ochtend. // De zon schijnend op bloemen met bijen / en een specht die uitkijkt / daar waar spechten naar uitkijken. Assemblage / installatie, hout - betonijzer / skai leer, gaas, draad en verf. (afbeelding met meer beeld qua kleur: http://www.pinterest.com/pin/409546159837346488/. op film: zie link)

Puareo

2015

Puareo: een continent is in wanorde / met nationalist en populist / die de toon zet / en politici slechts gretig / om het braaksel van hun kiezers / te consumeren Assemblage: hout foto metaal bitumen verf handschoen (dissemblage herfst 2015)

met weinigen

2013

De bergen die ik tegenkwam, de poelen en steekvliegen: millenia lang bijna onveranderd. Ooit kwamen de eerste mensen, of waren dat Neanderthalers. De mensen wonnen, maar of dat nou de beste uitkomst was?

Stichting Help

2013

Stichting Help zet zich in / voor alles en ieder / die het moet doen / met niets meer / dan zichzelf / verpakt in ijdele hoop / zonder kruiwagen / zittend op een stoel / kijkend naar de einder.