Vanaf 1970 werd incidenteel iets 'kunstigs' gemaakt. Vanaf 2013 gaat er meer energie in. Vrijwel vanuit het niets de weg op. Werkend met hout en cement of steen dan wel metaal: samen of alleen. Veelal sloopmateriaal: vanuit de 3e dimensie zoekend waar grenzen kunnen worden overschreden. Hoe langer ik onderweg ben, des te langer wordt de weg. . .

uit 1979 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Mare Felicio

2013

Mare Felicio: / Mensdom en hekken zijn /deel van één wereld. // Geen oorlog / zonder hekken / of mijnen. // Een hek scheidt / de mens van zijn buur,/ de wolf van het schaap.// De wolf scheidt / het hek van het schaap / en de mens kijkt opzij. // Er zijn alleen / geen hekken / tegen steekvliegen / of roddel.   (gemaakt voor a/d muur)

Tweetal

2013

Tweetal // Als gewoonlijk / hangt het tweetal / aan de buitenkant / van hun herenhuis / kijkend naar / de hardwerkers, / de thuislopers, / de uitvreters, / die op noch om kijken / tevreden en onvoldaan / met wat die dag / bracht.    

De zee bij Ponte d'Allure

2013

De zee bij Ponte d'Allure / schittert op haar sterkst / midden op de dag. / Op dat ogenblik / is elk vaartuig / in groot gevaar / om te vergaan / in de helderheid van haar kleuren.  (R) Ponte d'Allure is een geregistreerd merk (DM/2013).

verheven

2013

Wat je heft, is verheven / met twee wordt dat / evenwicht en / natuur baart kunst

stromingen

2013

De basis is: een tweede leven. Materiaal voor de sloop vormt plateau voor relief. Zoeken naar afstand van rechthoek, vrij of omsloten (ook de baklijst eigen produkt)

fixaties

2013

Fixaties: Vier lagen / de eerste twee verf op verf / de volgende twee / hout in parallel. // Onderhout, vastgezet / bovenhout zweeft / maar kan niet vliegen / vanwege fixaties. Geschonken aan Anna Kounelakis, voor haar grote verdienste voor het IIAR, tijdens de 9e Conferentie van Anticancer Research, Porto Carras, GR, Oktober 2014

Driehonderd

2013

Oud eiken / restant van een vloer / lag jaren te wachten / op de drie schroeven / elk ruim honderd jaar oud / vanuit ons oude huis.  / Met enkele elementen / wordt dat iets meer / dan driehonderd. / Opname voor / een grote hoop / sloopmateriaal.

Het Hoge Huis

2013

Met wilde armgebaren / bevrijd je het innerlijk niet / uit zijn gevangenis. //  Met stilte / stop je geen gehuil. // Het bloed kruipt / waar het niet gaan kan. // En kruipt dan weer terug.  

wachtpost

2013

Al het materiaal van een pellet, spijkers, blok, plaat; samengenomen met stukjes geëmailleerde plaatjes gemaakt > 40 jaar terug door mijn vader, maakt wachtpost met vlag

zweving

2013

Hout deels gegeten door torren. Vangt kleur in zweving. Sculptuur voor aan de muur Geïnspireerd door 'Assemblages d'empreintes' van Jean Dubuffet (1953), werk bestaande uit feitelijk een collage van honderden vlinders.

Rua Santa Marta

2013

Ergens in een stad in Portugal: een leegstaand gebouw, en een boom die uit de tweede verdieping van dit huis groeit. Inspiratie voor tak van appelboom, op houten plaat met relief, kleur. Voorkeur voor plaatsing aan muur.

groepering-1

2013

Bomen groeiden en gingen dood. Enkele takken werden verzameld en verbonden met een ondergrond. Langzaamaan, nam de constructie de vorm aan van figuren in verbinding. Op details bijgewerkt in 2014 Maakt deel uit van huidige expositie in Schagen; zie bij exposities op deze site

katennerts

2013

Kort na de sluiting van de nertsenfarm nabij, vonden we de schedel van een wilde kat (mogelijk slachtoffer van een ontsnapte nerts) en de schedel van een nerts (dood na ontsnapping). "Natuurlijke" vijanden samen genomen. Dit relief is voor aan de muur

magic bird in cage

2013

Deze vogel is magisch / behept met een schild / en scherpe snavel. / De eigenaar was behoudend / en stopte haar in een kooi. / Wie de getalsformule / van het slot noemt / maakt haar vrij / en de zijne of hare. Kooi ontworpen door Drager Meurtant. Vogel geschapen (keramiek) door Jeanine Keuchenius (zie ook www.keuchenius.exto.nl). Jaar: 2004

Stijl (bruin en blauw)

2013

Bij de constructie van een raam voor ons atelier, werden blokken gasbeton verwijderd voor later gebruik. Kerven gaat makkelijker dan in steen, en het gewicht is makkelijker te hanteren. Nu is dit een beeld dat herinnert aan een muur van rots in de Corsicaanse bergen, op weg naar de piek van de Monte Petrone (1767m). Deze 'muur' rees zo'n 60 m omhoog, en het was moeilijk om een 'schoorsteen' te vinden die ons op hoger niveau bracht. (Schoorsteen als vertaling voor term van bergklimmers: chimney)

daktor

2004

Na een aantal jaren past de tor (nok-steen, rood, met koperen poten en ijzerdraad voelsprieten) zich aan de kleur van het dak aan: kameleon gedrag van levenloos materiaal

schaduw in gedaantes

2013

Geinspireerd in de jaren volgend op 1970 door 'gevonden art' componeerde ik toen (plm 1976) deel van carburator op houtpanelen. Recent restaureerde ik dit stuk en paste ik kleurzetting aan.

geen kunst

1979

Na de storm van 1978 waren veel bomen omgewaaid. Boswerkers hadden dit stuk hout uit de kroon van een den gezaagd. Na schillen en lakken lang als ornament gediend. Recent op voetstuk geplaatst. De natuur had (bijna) al het werk gedaan in deze creatie. Derhalve "geen kunst".